DIY Audio Projects Forum
 NEW  Matt presents bias and operation data for the 6V6 tube in SE operation - 6V6 Single-Ended (SE) Ultra Linear (UL) Bias Optimization.

DIY Audio Projects Forum

Welcome to the DIY Audio Projects Message Forum. Use these forums to discuss Hi-Fi audio and to share your DIY Audio Projects. Registration is free and required to post messages and view the file attachments. Registration will only take a minute and registered users do not see any advertisements. After you have completed the online registration process, check your email (including spam/junk folder) for the verification email to activate your account. New members are under moderation - so your posts will not be visible until approved by a moderator. See the Read Me 1st, Forum RULES and Forum FAQ to get started on the forum.

It is currently 22 Oct 2018, 06:13

All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tweeter not working
PostPosted: 15 Mar 2016, 19:24 
Offline

Joined: 15 Mar 2016, 19:20
Posts: 2
I'm not sure if I own the AR93 or the AR93Q speakers. I can't find any markings on either speaker.

I have 1 tweeter that's no longer working and I'd like to buy a new one on ebay. Does anyone know if both of those models take the same tweeter? Or is there a way for me to figure out which model I own?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tweeter not working
PostPosted: 12 Aug 2016, 06:44 
Offline
User avatar

Joined: 05 Aug 2016, 14:35
Posts: 220
They both use very, very similar drivers, but the actual markings will be on the back of the tweeter, and they may be substituted freely.

Are you absolutely sure that the tweeter is bad? It may be the crossover, and it may be the leads from the speaker connectors. Remove the tweeter (take pictures) and check the connectors and see if there is any corrosion at the solder-points. And check for output at the leads with your VOM to see if the tweeter is getting signal. Or, short a 1.5V D battery to the tweeter leads. You should hear a distinct *CLICK* if you do. If so, the tweeter is good, and something else is going on.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tweeter not working
PostPosted: 12 Aug 2016, 10:08 
Offline

Joined: 15 Mar 2016, 19:20
Posts: 2
Thanks!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 6 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: jororaitchev and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
DIY Tube Projects :: DIY Tube Amp Kits :: DIY Speaker Projects :: DIY Solid State Projects :: DIY IC / Op-amp Projects :: DIY Phono Projects :: DIY Cable Projects :: Hi-Fi Audio Schematics
© diyAudioProjects.com - Terms of Service - Privacy Policy